Uludağ da ki yiyeceklerin en başında et ızgaralar geliyor! Yaz kış dağ yolu boyunca kurulmuş olan kır lokantaları ve restoranlar da Uludağ’ın temiz havasında beslenmiş süt kuzuları taze et olarak piknikçilere sunuluyor. Kır lokantaları açık havada iştahları açılanlara ayrıca kendi yaptıkları sucukları da pişiriyorlar. Dağın yöresel yiyecekleri olan et ızgara çeşitleri yanında bir hayli rağbet gören sucuk ekmek ve sıcak şarap oluyor. Kervansaray oteli yiyecek içecek müdürü İhsan Güneş ilgi duyan okurlar için sıcak şarabın tarifini verdi. Bir litre sofralık kırmızı şarap içine 200 gr tarçın kabuğu, 25-30 gr tane karabiber, yarım çorba kaşığı ayıklanmış kuş üzümü, bir kaşık kuru erik, soyulmuş elma ve portakal kabukları, 2 cl votka, bir çorba kaşığı toz şeker birlikte tencere içinde yaklaşık bir saat bekletilerek malzemenin şaraba aroma ve koku transferi sağlanıyor. Daha sonra 7-8 dakika kaynatılan şarap bardaklara konup içine veya bardağın çeperine ilave edilen portakal dilimi ile servis ediliyor. Porsiyonu 5 milyon fiyatlı sıcak şaraplar özellikle sucuk ekmek eşliğinde kayak yapanların, telesiyej manzaralı Kartal Cafe veya Teras Bar Cafe de büyük iştah ve zevkle yeniyor.Kervansaray otelde uzun ve ince kıyılmış bonfileden yapılan yoğurtlu ve tereyağlı kebap özel soslarla terbiye edilip, baharatlarla tatlandırılarak sunuluyor. Otelin sabah ve akşam show lu zengin çeşitler içeren açık büfesi beğeniliyor.
Sarıalanda “Pala Cemalin Yeri”, Oteller Bölgesi dağın zirvesi “Kartal Yuvası”, “Villa Fatin” ilgi gören yerler arasında olup kişinin doyum durumuna göre 15 ila 50 milyon kişi başı fiyatla ızgara yemek yenebiliyor.
Uludağda ne yemekler yenir ?
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder